Fiscale optimalisatie

“Fiscaal sparringpartner en vraagbaak, dat zijn wij”

Fiscale optimalisatie en coaching door Van Asselt

Wie zakendoet, moet belasting betalen. Met de voortdurende wijzigingen in het belastingstelsel wordt dit niet eenvoudiger. Wij helpen om de fiscale druk voor jou te minimaliseren, en adviseren bij de meest complexe fiscale vraagstukken.

Hierbij kan iedereen weleens een steuntje in de rug gebruiken, of het nu gaat om administratieve ondersteuning, het opstarten van je onderneming of het inrichten van je financiële processen. Wij kijken niet alleen naar de cijfers maar functioneren graag als sparringpartner. We weten waar we het over hebben en kunnen met onze ervaring jou ook begeleiden en helpen de juiste koers te bepalen.

Onze aanpak is open, laagdrempelig en informeel. De lijnen zijn kort. Jouw persoonlijke relatiebeheerder kent de ins en outs van je onderneming en waar nodig jouw privésituatie. Wij zorgen ervoor dat jij steeds overzicht houdt op en inzicht in je onderneming en eigen situatie. Daarnaast word je op de hoogte gehouden van nieuwe fiscale ontwikkelingen en mogelijkheden.

Sparringpartner en vraagbaak

Er wordt weleens gezegd: één BV is geen BV. Meestal klopt dat ook wel. Een goede BV-structuur is van groot belang voor een optimale fiscale flexibiliteit. Ook de beperking van aansprakelijkheid speelt een rol. Veel herstructureringen zijn ook mogelijk en aantrekkelijker via een VOF-constructie. Wij helpen jou om tot een fiscaal optimale structuur te komen. Laat de structuur van jouw onderneming eens vrijblijvend beoordelen door één van onze specialisten.

Wij zien het als onze missie om fusies, overnames en reorganisaties, maar ook opvolging of beëindiging succesvol te laten verlopen. Daarvoor is naast brede fiscale en juridische kennis ook invoelingsvermogen nodig. Voor het op elkaar afstemmen van culturen en mensen. Het vinden van een geschikte opvolger. Het helpen omgaan met emoties en gevoeligheden. Het opstellen van overeenkomsten, arbeidsvoorwaarden, verzorgen van coaching en het in kaart brengen van werkprocessen. Wat heeft jouw onderneming nodig en welke aanpak past daar het beste bij? Wij helpen graag om dat samen met jou te bepalen.

Bij een boekenonderzoek begeleiden wij de voorbereiding, het openingsgesprek, de feitelijke controle en het slotgesprek. Wij beoordelen het rapport en bemiddelen ter voorkoming van onnodige bezwaar- en beroepsprocedures. Ook bieden we ondersteuning bij de behandeling van zowel bezwaar- als beroepsprocedures, en bepalen door middel van een risicoanalyse jouw proceskansen.

Vermogensplanning begint met een nauwgezette inventarisatie van je vermogen. Dan hebben we het niet alleen over je woonhuis, verzekeringspolissen, huidige en toekomstige inkomensbronnen, maar ook jouw toekomstwensen. Wij geven advies waarin we de balans kunnen aanbrengen tussen vermogensbehoud en -groei. Oudedagsreserve, pensioen (in eigen beheer) of aftrekpost? Wat wil je bereiken ten aanzien van het pensioen en welke risico’s loop je? Wij adviseren wat het beste bij jouw situatie past en helpen een oplossing te vinden met maximale kostenbesparing en minimale administratieve rompslomp.

Draag jij je vermogen liever over aan je kinderen of aan de fiscus? Van Asselt helpt jou graag met ‘estate planning’, ofwel het begeleiden van vermogen van de ene naar de andere generatie. Onze adviseurs zijn op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op fiscaal en financieel terrein. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij in het proces niet te veel belasting betaalt. In elke situatie stemmen wij samen met jou af wat de juiste aanpak is, en handelen wij naar aanleiding van jouw persoonlijke wensen.

Wij begeleiden onder meer bij: 

  • Het laten opmaken en updaten van testamenten, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten
  • Het schenken van vermogen
  • Het verdelen van nalatenschappen (ook als executeur)
  • Bedrijfsoverdrachten (bijvoorbeeld aan kinderen)
  • Vraagstukken met internationale aspecten

Familiebedrijven

Familiebedrijven zijn bijzondere bedrijven door de combinatie van bedrijfs-, eigendoms- en familiebelangen. Deze soms tegengestelde belangen en emoties spelen vaak een grote rol binnen familiebedrijven. Hierdoor is het lastig om besluiten over de toekomst van het bedrijf te nemen. Onze adviseurs kennen de specifieke problematiek van het familiebedrijf en kunnen dit proces als sparringpartner of mediator uitstekend begeleiden. In iedere fase van het familiebedrijf helpen wij bij de bedrijfsvoering en de verdere ontwikkeling.

Meer weten?

Eelco van Garderen AA MB RB

John van Erkel MSc