Onze specialisten

“Onze enthousiaste medewerkers worden aangestuurd door de directie en het managementteam. Graag stellen wij hen aan je voor.” 

Wilco Frens RA

Algemeen Directeur

Wilco Frens studeerde accountancy aan de postdoctorale deeltijdopleiding accountancy op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tot 1997 was hij werkzaam bij de Belastingdienst (Grote) Ondernemingen en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD). In 1997 toonde hij zijn voorliefde voor het optreden als ‘financiële en fiscale huisarts’ door de overstap te maken naar Van Asselt. Sinds 1999 participeert hij in de maatschap Van Asselt adviseurs & accountants. Thans houdt hij zich als algemeen directeur onder meer bezig met de hoofdlijnen van de kantoororganisatie.

Bij cliënten (met name in het middenbedrijf) liggen zijn aandachtsgebieden op de ontwikkeling van visie en strategie, sparringpartnership, personal coaching en belastingadvisering. Hij heeft veel ervaring in de begeleiding van (en onderhandelingen bij) overnames en faillissementen met name waar het op vindingrijkheid en psychologie aankomt. Daarnaast richt hij zich in zijn relatiebeheer sterk op de mens-achter-de-ondernemer. Als mediator wordt hij in toenemende mate gevraagd om als bemiddelaar/begeleider in conflictsituaties op te treden. In diverse nalatenschappen treedt Wilco op als executeur-testamentair. Bij Wilco springt ook zijn maatschappelijke betrokkenheid in het oog. Hij bekleedt/bekleedde diverse bestuursfuncties en nam over een periode van ruim 12 jaar zitting in de raad van commissarissen van Rabobank Woudenberg-Lunteren na diverse jaren (vice-)voorzitter van de Raad van Toezicht van Rabobank Woudenberg en Omstreken te zijn geweest.

De ontwikkeling van jong talent binnen een veilige ‘bedding’ van normen en waarden, trekt ook zijn aandacht. Zijn functie als lid van de Raad van Toezicht van een van de grote scholen in Nederland (circa 10.000 studenten) geeft hem dan ook veel voldoening. Last but not least is hij vader van een gezin met 5 kinderen waar pleegzorg in de loop der tijd een steeds grotere plaats heeft gekregen.

Eelco van Garderen AA MB RB

Directeur Advies

Eelco van Garderen is als accountant-administratieconsulent en fiscalist werkzaam in de algemene accountancy- en adviespraktijk. Zijn wortels liggen in de agrarische praktijk bij een van de grote agri-accountantsfirma’s. Reeds jaren is hij ondernemer en participeert hij in de maatschap Van Asselt adviseurs & accountants. Eelco is een bescheiden, aimabel, doortastend, analytisch, zeer praktisch en vindingrijk ingestelde accountant-fiscalist. De theorie en de jurisprudentie kennen voor hem geen geheimen en vormen uiteraard het kader. Bij cliënten is hij ondernemer met de ondernemers. Relaties zijn kostbaar voor hem. Zijn aandachtsgebieden liggen verder met name op de samenstelpraktijk, overnames en de fiscale procesvoering. Participatie in netwerken en maatschappelijk bestuur is voor hem belangrijk om zijn scope te blijven verbreden. Verder mag opgemerkt worden dat met Eelco nog maar weinig fiscalisten in Nederland de zware Master Belastingrecht met goed gevolg hebben afgerond. De Master-opleiding kan gezien worden als vervolgopleiding op de opleiding Federatie Belastingadviseur. Enerzijds is de academische opleiding gericht op de achtergronden voor de rechtvaardige verdeling van de belastingdruk en anderzijds op de toepassing van het belastingrecht in de praktijk, de procesvoering en het internationale belastingrecht. Ook heeft hij de opleiding tot overnamespecialist met succes afgerond.

Eelco is geregistreerd als RAB en REP.

Bob van Giesen RB RAB FJ

Algemeen Adjunct Directeur

Bob van Giesen is sinds 2005 werkzaam bij Van Asselt adviseurs & accountants. Bob heeft zich binnen de accountancy en de fiscaliteit ontwikkeld als een allround MKB adviseur. Hij geniet er van als hij zowel zakelijk als privé mee kan sparren en ondernemen: “het één wordt immers altijd mogelijk gemaakt door het ander”. Zijn sterke eigenschappen, namelijk het hebben van inlevingsvermogen en integriteit, komen hierbij goed van pas. Inmiddels heeft Bob ook de opleiding voor register adviseur bedrijfsopvolging met succes afgerond. Zo kan hij ondernemers optimaal begeleiden en adviseren bij hun OASE scenario’s. Verder is Bob vanuit de directie het verlengstuk naar het MT als het gaat om het aansturen van de Van Asselt organisatie op het gebied van hrm, marketing, ict en planning.

John van Erkel MSc

Partner Advies

John van Erkel is sinds 2013 als fiscalist werkzaam bij Van Asselt en is daarnaast als partner verantwoordelijk voor de adviesafdeling. Als fiscalist behandelt hij voornamelijk de complexere adviesvraagstukken van cliënten voor wat betreft de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting omzetbelasting en erfbelasting. Zijn andere aandachtsgebieden zijn financiële planning, estate planning en testament planning.

John is een trusted advisor pur sang. Goed in zijn vak, helder in zijn uitleg en vooral betrouwbaar. Daarnaastheeft hij zich de afgelopen jaren meer en meer gespecialiseerd in belastingprocedures en het formele belastingrecht.

Frans Jacobs AA

Partner Accountancy Driebergen

Na jarenlang als vestigingsmanager op een accountantskantoor te hebben gewerkt, combineert Frans bij ons deze ervaring met zeer uitgebreide theoretische kennis en een groot inlevingsvermogen in de ondernemer. Met deze eigenschappen is Frans een zeer gewaardeerde en uitermate geschikte relatiebeheerder die ook nog eens uitstekend een team met Assistent-Accountants kan aansturen.

Roel Tekkelenburg AA RB

Partner Accountancy Amersfoort

Roel is als partner verantwoordelijk voor de accountancy van onze vestiging Amersfoort. Samen met onze collega’s werkt hij er dagelijks met veel plezier aan om onze relaties zo goed mogelijk van dienst te zijn. Van begin tot eind, maar vooral daar waar de ondernemer er behoefte aan heeft. De aandacht gaat hierbij niet alleen uit naar het vakinhoudelijke maar ook naar de randvoorwaarden om onze dienstverlening tot een succes te maken.

In zijn dagelijks werk richt Roel zich daarom met name op het adviseren van klanten, het beheren van de relaties en de interne organisatie, hetgeen zorgt voor een afwisselende combinatie. Juist deze veelzijdigheid van werkzaamheden en de persoonlijke band met ondernemers en collega’s dragen er aan bij dat Roel veel voldoening uit zijn werk haalt.

Roel heeft onlangs de opleiding tot Register Belastingadviseur afgerond.

Henry Boer AA RB

Manager Vaktechniek Accountancy & Compliance Officer

Doordat Henry zijn cijfermatig inzicht als accountant/fiscalist weet te koppelen aan een brede interesse in vele onderwerpen die onze klanten raken en daarnaast belang hecht aan een goede relatie, is hij een graag geziene relatiebeheerder bij onze ondernemers. Intern houdt Henry zich als manager ook veel bezig met de kwaliteit en regelgeving met betrekking tot de accountancy, specifiek voor onze samenstelopdrachten. De review van de dossiers vormt daar een belangrijk onderdeel van. Het aansturen van de assistent-accountants gaat hem door zijn open en discrete houding ook erg goed af. Kennis delen is kennis vermenigvuldigen!

Drs. Marthijn Verboom AA

Manager Zorg

Marthijn Verboom heeft als accountant veel ervaring in de zorg. Daarnaast heeft hij ruime ervaring op fiscaal- en financieel gebied. Zijn benaderingswijze is betrokken, (pro)actief, informeel en laagdrempelig. Ondernemers binnen de zorgsector zijn bij hem aan het juiste adres en daarom geeft hij leiding aan Van Asselt zorgzeker adviseurs & accountants. Dè afdeling met adviseurs voor ondernemers in de zorg!