Juridische ondersteuning

“Wat het grote lettertype belooft, wordt ontnomen door de kleine lettertjes”

Juridische ondersteuning door Van Asselt

Zakendoen is meer dan alleen cijfermatig alle risico’s in kaart brengen en onder controle krijgen. Daarbij heb je tegenwoordig ook vaak juridische ondersteuning nodig. Dit is een vak apart en vraagt specialistische kennis en ervaring. Daarom helpen wij ondernemers met vraagstukken op juridisch vlak.

Groot lettertype en kleine lettertjes

Of het nu gaat om het oprichten van een rechtspersoon, herstructurering van je onderneming of een conflict tussen aandeelhouders, wij staan je bij op juridisch vlak. Ook andere zaken waarin de vindingrijke kennis van een jurist onmisbaar is, nemen wij graag voor je onder de loep.

Als werkgever én als werknemer krijg je te maken met het arbeidsrecht. Dit begint al bij het opstellen van een eenvoudige arbeidsovereenkomst. Ook kan het in de relatie tussen werkgever en werknemer gaan om een conflict tussen beide, een ontslagsituatie of een vaststellingsovereenkomst.

Bij elke overeenkomst is het essentieel om de duur en beëindiging van de overeenkomst vast te stellen. Kleine onnauwkeurigheden kunnen grote gevolgen hebben. Neem een overeenkomst daarom altijd door met een jurist om ervoor te zorgen dat afspraken, (algemene) voorwaarden en uitzonderingen goed worden vastgelegd en gecontroleerd.

Ondernemen doe je nu eenmaal niet op straat, daar heb je meer voor nodig. Daarom krijg je als ondernemer veelal ook te maken met wet- en regelgeving rondom vastgoed. Het huren of verhuren, kopen of verkopen van een pand of een ruimte houdt namelijk meer in dan alleen elkaar de hand schudden.

Erfrecht, testamenten en echtscheidingen

Als ondernemer merk je soms dat zakelijk en privé niet altijd meer te scheiden zijn. Dan kan een accountant met juridische kennis en ervaring goed van pas komen. Wij nemen de tijd om je ook op privégebied te adviseren en te helpen om alles goed te regelen, fiscaal en juridisch.

Bij echtscheiding is het bijvoorbeeld niet altijd eenvoudig om uit te zoeken wat de beste keuzes zijn rondom het verdelen van bezittingen, verkoop van een huis of alimentatie. 

Zo kunnen er ook verschillende vragen ontstaan bij erven. Moet ik aangifte erfbelasting doen en wanneer? Wat zijn de regels rondom waardebepaling en hoe hoog is de vrijstelling van erfbelasting? Wat als de erfenis uit schulden bestaat of als je een erfenis krijgt van iemand uit het buitenland? Laat je geen testament opstellen, dan bepaalt het erfrecht wie jouw erfgenamen zijn en hoeveel zij erven. In al deze zaken bieden wij advies en ondersteuning. 

Meer weten?

mr. Marista Giessen

Wilco Frens RA