Wat zijn jouw goede voornemens voor 2024?

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2024?

Goede voornemens worden traditiegetrouw gemaakt aan het begin van het jaar om bij velen al na enkele weken te stranden. Wat jammer eigenlijk. Gelukkig hoeft dat voor fiscale voornemens helemaal niet te gelden!

 

Wil je minder werken in de zaak en meer werken aan de zaak? Ben je van plan om eerder te stoppen met werken? Of wellicht eens uit te zoeken of dat mogelijk is? Misschien is het voornemen om een bod te doen op het bedrijf van je concullega als mooie aanvulling op je eigen onderneming? Wil je jouw website een opfrisbeurt geven? Wellicht wil je jouw kinderen helpen met het financieren van een woning? Of ben je zelf van plan om te verhuizen? Misschien stap je dit jaar wel in het huwelijksbootje of ga je een geregistreerd partnerschap aan. Wellicht dan ook gelijk het testament weer eens tegen het licht houden. Is de auto aan vervanging toe en koop je een andere, moet dat dan via privé of via de B.V.?

 

Onze oproep aan jou is om je zakelijke doelen vast te stellen voor 2024. Wat wil je bereiken of waar wil je aan werken? Weet dat het delen van goede voornemens kan helpen om je doelen te behalen. Communiceer ze met de mensen om je heen en doe dat vooral met ons als adviseurs & accountants. Wij kunnen helpen de mogelijkheden te ontdekken die je niet eerder op de radar had. Wij kunnen helpen om tot een plan te komen. Uiteraard is een goede fiscale toetsing van de plannen een must. Wist je bijvoorbeeld dat voordat je onderneming verkocht gaat worden het vele duizenden (soms wel tienduizenden) euro’s belasting kan schelen als de bedrijfsstructuur vooraf juist is ingeregeld? Soms moet je dat jaren van tevoren al plannen! Hetzelfde geldt om vermogen naar de volgende generatie fiscaal vriendelijk over te hevelen. Wij als adviseurs blijven graag ook in 2024 jouw sparringpartner! Jij onderneemt, wij zoeken naar kansen om je positief te verassen en om gedoe achteraf te voorkomen. Dat is ons doel voor 2024.

 

Mogen wij jouw zakelijke, goede voornemens weten? Deel ze met ons.

 

Deel dit bericht