Uitstel van belastingbetaling verlengd tot en met 31 maart

Ondernemers die vanwege de coronacrisis moeite hebben met het tijdig betalen van hun belastingschulden, kunnen langer uitstel van betaling krijgen. Het kabinet heeft het uitstel verlengd tot en met 31 maart 2022.

Coronamaatregelen

Het kabinet heeft vanwege de coronacrisis diverse maatregelen genomen om het bedrijfsleven tegemoet te komen. Een van de maatregelen was het verlenen van uitstel van betaling van belastingschulden. Net als een aantal andere maatregelen, zoals de NOW en de TVL, is deze nu ook verlengd.

Geen actie nodig

Ondernemers die al gebruik maken van uitstel van betaling, hoeven geen actie te ondernemen. Voor hen wordt het uitstel van betaling automatisch verlengd tot en met 31 maart 2022. Degenen die hier nog geen gebruik van hebben gemaakt of hun belastingschuld al volledig hebben afgelost, kunnen tot en met 31 maart 2022 uitstel van betaling aanvragen.

Let op! Het uitstel betreft belastingen waarvan de uiterste betaaldatum voor 1 april 2022 ligt. Dit zijn bijvoorbeeld de loonheffingen en btw over februari 2022.

Alle belastingen waarvoor men op of na 1 april 2022 aangifte doet, moet men weer op tijd betalen. Ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum op of na 1 april 2022 ligt, moet men betalen. Het uitstel geldt dus niet voor de btw over maart of het eerste kwartaal 2022. De uiterste betaaldatum van deze belastingen ligt immers op 30 april 2022.

Afbetalen belastingschuld

Op 1 oktober 2022 moeten ondernemers beginnen met het afbetalen van de belastingschuld die tot en met 1 april 2022 is opgebouwd voor de belastingen waarvoor bijzonder uitstel is verkregen. Hiervoor geldt een betalingsregeling van 60 maanden.

Bron: SRA – Publicatiedatum: 31-01-2022 

Deel dit bericht