Let op: deadline TVL nadert!

Ben je een mkb-ondernemer of zzp’er in onder andere de horeca, recreatie of evenementenbranche? Dan kun je onder voorwaarden een subsidie aanvragen om je vaste lasten te betalen: de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt af van de zogenaamde SBI-code. Deze code is dezelfde als voor de bedrijven die in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling. Dit was een tegemoetkoming in de vaste lasten van € 4.000.

Bedrijven met minder dan 250 medewerkers, krijgen afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies (minimaal 30%) een subsidie voor hun vaste lasten. Deze subsidie geldt in deze eerste periode voor de maanden juni tot en met september 2020. De TVL compenseert maximaal de helft van je vaste lasten, voorwaarde is dat de je minstens € 4.000 aan vaste lasten hebt gehad in deze periode. De subsidie bedraagt minimaal €1.000 en maximaal € 50.000.

Hoeveel TVL je ontvangt, hangt dan ook af van je omzetverlies en de branche waarin je werkt. Voor de vaste lasten gaat de overheid uit van een branchegemiddelde en niet van de werkelijke vaste lasten. Voor cafés is dit bijvoorbeeld 25% van de omzet.

Aanvragen van de TVL voor deze eerste periode kan nog tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur digitaal via deze site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je hebt hiervoor eHerkenning niveau 1 of DigiD nodig. Wij kunnen de aanvraag ook voor je verzorgen!

Binnenkort volgt een uitgebreidere update met o.a. aandacht voor de openstelling van de NOW 3.0 en de definitieve aanvraag van de NOW 2.0.

Deel dit bericht