Klantpodium Geometius – Jasper Ambagtsheer

Wat is de kern van wat jullie doen bij Geometius?

Geometius is een technisch handelsbedrijf en dienstverlenende organisatie op het gebied van plaatsbepaling- en landmeetkundige apparatuur, waaronder zeer nauwkeurige GPS-systemen, tachymeters en 3D laserscanners. Daarnaast leveren we hydrografische meetapparatuur. De vertegenwoordiging van Trimble is onze kernactiviteit. Omdat het om zeer hoogwaardige en specialistische apparatuur gaat, zijn we in de praktijk vooral bezig met de ondersteuning van onze klanten.

Welke impact heeft de crisis op de organisatie of verwacht je dat deze nog gaat komen?

De impact van Corona op Geometius is zeer gering tot nu toe. De Infra Sector (Grond, Weg en Waterbouw) gaat gelukkig gewoon door in deze tijd, en ook de toekomst ziet er goed uit voor ons. Ik denk dat het vraagstuk rondom stikstof en PFAS meer invloed heeft op de werkzaamheden van onze klanten dan Corona.

Wat is jullie vindingrijkheid in crisistijd?

Er wordt veel thuisgewerkt en hoewel dit de nodige uitdagingen met zich meebrengt, is dit een mooie oplossing. Daarom verwacht ik dat er na Corona een meer hybride werkvorm gaat ontstaan bij Geometius. Gelukkig hadden wij de ICT uitstekend op orde, dus dat is geen belemmering. Voor het teamgevoel ben ik er echter wel een groot voorstander van om elkaar ook weer gewoon op kantoor te zien en spreken. De Teams of Zoom vergaderingen vind ik wel een blijvertje!

Waarom ben je ondernemer geworden en wat zou je andere ondernemers graag mee willen geven?

Het ondernemerschap kwam op mijn pad toen ik een management buy-out kon doen in 2004. Ik dacht, deze kans krijg ik niet nog een keer en toen heb ik het gedaan. Gelukkig stond mijn vrouw er ook 100% achter, wat voor mij wel heel belangrijk was. Het kan namelijk ook misgaan en daar moet je eerlijk en open in zijn.

Ik ben ook erg blij dat ik direct vanaf het begin een collega heb laten participeren die graag mee wilde doen. We zijn op heel veel vlakken zeer verschillend en daarmee zeer complementair aan elkaar. Ik denk dat dit het succes van Geometius voor een groot deel heeft bepaald.

Een quote die is blijven hangen, is wat mijn leidinggevende in die tijd vaak zei: “put your money where your mouth is”. En zo is het ook.

Waarom doen jullie zaken met Van Asselt?

Na ruim 15 jaar bij dezelfde accountant te hebben gezeten, had ik behoefte aan verandering en een andere aanpak. In de eerste instantie heb ik via Scherpenburgh een participatietraject laten begeleiden door Eelco van Garderen, wat uitstekend beviel. Daarna was de stap naar Van Asselt snel gemaakt, en de samenwerking verloopt tot op heden zeer plezierig en professioneel.

Meer weten? Neem even een kijkje op de website.

Deel dit bericht