Digitaliseringssubsidie voor kleine(re) ondernemers

Kleine(re) ondernemers hebben nog tot en met 30 november 2022 17.00 uur de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen om te digitaliseren. Met deze subsidie kunnen zij advies inwinnen en technologie aanschaffen om te digitaliseren.

Subsidieregeling Mijn digitale zaak

Wilt u digitaliseren, maar heeft u daar hulp bij nodig? Zijn daar geschikte partijen voor, maar zijn die te duur? Dan kunt u een beroep doen op de subsidieregeling Mijn digitale zaak. Via deze regeling kunt u subsidie krijgen voor het inwinnen van advies en/of het aanschaffen van de technologie om te digitaliseren.

bottleneck-it

Voor bedrijven die willen digitaliseren en automatiseren, maar het lastig vinden een startpunt te vinden is er een subsidie beschikbaar gekomen!

Door gebruik te maken van deze subsidie, kun je een advies- en visiedocument m.b.t. je applicatielandschap laten maken door bottleneck-it. De kosten hiervoor worden volledig gesubsidieerd!

Mocht je bovendien na het advies, écht aan de slag willen dan vergoedt de subsidie nog eens 50% van deze kosten tot een maximum van 2.500 euro.

Een waardevolle investering in de toekomst van je bedrijf, zonder dat het direct je portemonnee raakt ? !

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Adriaan Heijboer (adriaan@bottleneck-it.nl) of Niels Kamerling (niels@bottleneck-it.nl).

Doelgroep

De subsidieregeling Mijn digitale zaak is bedoeld voor ondernemers in het mkb die in het afgelopen boekjaar (als het boekjaar gelijk is aan het kalenderjaar is dat 2021) 2 tot 50 werknemers in dienst hadden en een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen.

Let op! Als u in het huidige boekjaar en de afgelopen twee boekjaren al € 200.000 subsidie ontving van de overheid, heeft u geen recht op deze subsidie. Dat heeft te maken met regels van de Europese Commissie over subsidies. Voor bepaalde sectoren geldt een lager bedrag dan € 200.000.

Hoogte subsidie

U kunt subsidie krijgen voor 50% van de kosten tot een maximum van € 2.500. De subsidie voor het inwinnen van advies is gemaximeerd op € 500.

Let op! Het totale beschikbare budget in deze subsidieregeling is € 1.700.000. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Wacht daarom niet te lang met uw aanvraag.

Aanvraag

Een aanvraag is nog mogelijk tot en met 30 november 2022 17.00 uur. Hiervoor moet wel eerst een digitaliseringsscan worden ingevuld op mijndigitalezaak.nl.

Tip! Meer informatie over de subsidieaanvraag treft u aan op de website van RVO.nl.

Bron: SRA – Publicatiedatum: 04-07-2022

 

Deel dit bericht