De Digitale Gesprekscyclus – Daniel Hoopman

Met De Digitale Gesprekscyclus zorgen wij dat ondernemers / leidinggevenden continu ‘in gesprek blijven’ met hun medewerkers. Dat doen we door een eenvoudige webapplicatie aan te bieden die het een stuk simpeler en leuker maakt om dit proces op gang te houden.

Iedere medewerker wil graag aandacht, waardering en duidelijkheid! Dat geef je onder andere door regelmatig te praten met elkaar. Lekker informeel bij de koffieautomaat, maar zo nu en dan ook kort ‘om tafel’ met wat aantekeningen ervan. Op die manier houd je grip op wat er speelt en kun je je afdeling of organisatie in de gewenste richting sturen

Wij zijn al ruim twaalf jaar op de markt met dit product en in die tijd is de wereld van ‘gesprekken voeren’ in organisaties volkomen op zijn kop gezet. Als gevolg daarvan ook de software uiteraard.

De ‘old school’ functioneringsgesprekken zijn bijna overal veranderd in bijvoorbeeld ambitie-, inspiratie- of ontwikkelgesprekken. De toon en de inhoud zijn veel informeler geworden. De frequentie van gesprekken is toegenomen. De invloed van medewerkers op dit proces is veel groter geworden. 360° feedback heeft breed zijn intrede gedaan. Iedereen wil het tegenwoordig vooral ook op zijn eigen manier doen.

Wij leveren de tool die dat ondersteunt en geven advies over de inhoudelijke keuzes. Op deze manier komen wij in aanraking met echt alle sectoren, want dit thema speelt overal. Leuk om te doen!

Waarom ik ondernemer ben geworden? Per ongeluk denk ik. Toen, net als nu nog steeds eigenlijk, zijn wij met een aantal enthousiaste en goede mensen samen aan de slag gegaan, omdat we een goed idee hadden dat we wilden realiseren. Een simpele applicatie die in een belangrijke behoefte voorziet. Wij zijn nog steeds, vooral inhoudelijk gedreven, onze software aan het door-ontwikkelen en bij klanten aan het implementeren. Dat is onze drijfveer. Dat het inmiddels zo gegroeid is qua klantenbestand en er ondertussen flink wat gezinnen een boterham van eten, daar ben ik heel trots op – maar daar lag nooit de focus.

Gelukkig hebben wij Van Asselt om ons te ondersteunen bij het financieel zakelijke deel, zodat we ons daar niet druk over hoeven te maken. Leuk detail is dat zij uiteraard ook graag in gesprek met hun medewerkers blijven, en dat ze dit ook met behulp van onze software doen.

Daniel Hoopman, Arbeids- & Organisatiepsycholoog en HR professional, is mede oprichter van De Digitale Gesprekscyclus. www.ddgc.nl

Deel dit bericht