Jekel Optiek

Klantpodium Jekel Optiek

Wie zijn jullie precies?

Wij zijn Jekel Optiek en we zitten sinds 1 april 1979 op de Leusderweg in Amersfoort. Met de heropening bestonden we dus bijna 45 jaar. Ooit is meneer Jekel hier begonnen als zelfstandig opticien en toen ben ik bij hem in dienst gekomen. In 2001 zijn we een compagnon schap aangegaan waarnaar ik in 2004 de stap heb genomen de zaak volledig over te nemen. Samen met mijn partner Michel, hij is helaas vorig jaar overleden.

We hebben een heel divers en hecht team van zowel werknemers als stagiaires. We hebben een optometrist, een opticien, een stagiair: een goede mix van van alles. De combinatie van mensen zorgt ervoor dat ik zelf ook jong blijf en niet verslap; zo blijven we up to date van alle trends en ontwikkelingen.

Jullie hebben recent een gave heropening gevierd! Wat was de reden om voor een heropening te gaan?

In 2015 hebben we een hele rigoureuze verbouwing achter de rug. Destijds hebben we de hele voorkant veranderd en de binnenkant is ook helemaal gestript. Ik vind het na zo’n 7/8 jaar meestal wel tijd om alles te restylen en te refreshen: je moet toch een beetje meegaan met de tijd want voordat je het weet loop je achter.

Recentelijk zijn we geconfronteerd met een auto die bij ons de pui en de vloer eruit heeft gereden. Als ondernemer heb ik toen gedacht: ik ga geen week dicht om alleen een vloer te vervangen, dan maar gelijk alles opnieuw. Daarnaast ben ik meer in mijn winkel dan in mijn woonkamer dus is een lekkere werkomgeving belangrijk. Naast dat we qua uitstraling zorgen dat we vernieuwend blijven, doen we dit ook op het gebied van apparatuur.

Wat maakt dat de doelgroep bij jullie moet langskomen voor een gaaf montuurtje en niet bij de concurrent?

Omdat wij natuurlijk op de hoogte zijn van alle laatste trends en ontwikkelingen ;). We volgen regelmatig (bij)scholingen om onszelf te blijven ontwikkelen en onze klanten het beste advies te kunnen geven. We zijn een leuk en kundig team en we bieden de mooiste producten aan.

We zijn gevestigd in het Leusderkwartier in Amersfoort. Het Leusderkwartier heeft een dorps karakter en ik loop er zelf al 35 jaar, het is een beetje ons kent ons. Klanten komen ook bij ons langs om een koffietje te doen zonder dat ze iets nodig hebben: dat is een mooi compliment.

Hoe zijn jullie terechtgekomen bij Van Asselt en wat maakt de samenwerking tussen jullie een succes?

Toen we het compagnon schap aangingen in 2001, ben ik via vrienden bij jullie terechtgekomen. Ik kwam bij Wilco terecht en op de een of andere manier was er direct een klik. Dat zorgde bij mij voor een goed gevoel en ik ben een type dat denkt: als het goed is, dan is het ook goed. Het contact is vanaf moment één fijn en ook na het overlijden van mijn man ben ik ontzettend goed geholpen. Ik kan altijd bellen, dat vind ik gewoon makkelijk en zorgt voor een stukje laagdrempeligheid.

Deel dit bericht