Navigatie
Fusie Van Asselt audit & assurance met Joinson & Spice

Fusie Van Asselt audit & assurance met Joinson & Spice

JOINSON&SPICE brengt TMT-specialisme in

Van Asselt Audit & Assurance fuseert met gerenommeerde specialist

Van Asselt Audit & Assurance, verantwoordelijk voor de controle van jaarrekeningen en aanverwante diensten, fuseert met het Amsterdamse Audit & Assurance-kantoor JOINSON&SPICE. JOINSON&SPICE heeft een sterke reputatie verworven als audit & assurance-kantoor pur sang, onder meer door specialisatie in de TMT-sector (technologie, media, telecom). Bij Van Asselt Audit & Assurance ligt deze reputatie op het gebied van e-commerce en de not-for-profit sector. De gefuseerde organisatie richt zich op verdere uitbouw van deze diensten in deze sectoren en zal dat doen onder de naam JOINSON&SPICE. De gezamenlijke kennis en ervaring worden gebundeld en onder één AFM vergunning geëxploiteerd.
Van Asselt adviseurs & accountants blijft met ca. 55 medewerkers zich richten op vindingrijk advies en accountancy in de non-audit. De merknamen SZamen|personeel met hart voor úw zaak, Scherpenburgh|MKB Corporate Finance en Van Asselt|ZorgZeker adviseurs & accountants geven verder de specialisaties aan binnen deze groep.
Complexiteit eist branchegerichtheid
“Deze fusie is een fantastische sprong vooruit voor beide partners”, zegt Wilco Frens, algemeen directeur van Van Asselt adviseurs & accountants. “Audit en assurance – zoals jaarrekeningen, subsidiecontrole en andere services zoals beoordelingsverklaringen en inleenverklaringen bij detachering – is de laatste jaren zeer complex geworden, zowel bij de klant als wat de regelgeving betreft. Dit vakgebied is veel te ingewikkeld geworden voor one-size-fits-all – de collega’s bij JOINSON&SPICE doorgronden elk detail van de eisen die aan de TMT-sector worden gesteld. Ze spreken de taal van de technologie- en mediawereld. Zo kunnen ze deze klanten probleemloos door het woud van specifieke regels en wetten loodsen.”
“Het zit nu eenmaal in onze genen”, aldus Frens, “om ons volledig te willen verplaatsen in de klant – inclusief al zijn branche-specifieke aspecten. Ons voornemen is om ook in andere sectoren te gaan samenwerken met partners van hetzelfde topniveau: best-of-breed zogezegd, zodat een groep van specialistische teams ontstaat waarmee we het middenbedrijf met het beste maatwerk kunnen bedienen. Wij denken dat dit de enige benadering is om efficiënt, effectief en eigenzinnig zekerheid te bieden aan bedrijven bij het afleggen van verantwoording.”

‘Gain-creator’
Specialisatie en degelijkheid in de controlerende accountantspraktijk zijn noodzakelijk om de goede naam van de beide fusiepartners te waarborgen. “Onze klanten willen geen degelijkheid, maar toegevoegde waarde. Een ondernemer ziet graag dat wij de klus klaren met voor hem zo min mogelijk gedoe. Klanten vertellen mij vaak dat ze een gerust gevoel hebben omdat wij hun sector goed kennen. Bovendien is onze specifieke kennis een gain-creator: wij dragen bij aan het succes van ondernemingen”, aldus Louis van Garderen, directeur bij JOINSON&SPICE.

De samenwerking tussen de gefuseerde kantoren gaat onmiddellijk in en meer informatie is te vinden op deze website en op de website van JOINSON&SPICE.