Navigatie
Geschiedenis

Geschiedenis

Accountants & Belastingadviseurs sinds 1946. Net na de Tweede Wereldoorlog is dhr. van Asselt begonnen met een accountantskantoor op Traaij 211 te Driebergen, boven de kruidenierswinkel. Mevrouw Van Asselt vertelt over de beginperiode: “Mijn ouders hadden een winkel aan de Traaij. In de oorlog waren er onderduikers uit Brabant bij ons. Eén van hen is gebleven: dat was mijn man.”

Van Asselt was accountant voor ongeveer alle bedrijven aan de Traaij en het kantoortje (de slaapkamer) was al snel te klein net als het huis aan de Willem van Abcoudelaan, waar Van Asselt verder ging. De heer Buitenhuis kwam als compagnon het team versterken. Het volgende adres werd de Prins Hendriklaan. Daar gaf Van Asselt les in de garage; bij Van Asselt konden ondernemers een middenstandsdiploma halen!
Mevrouw Van Asselt: “Ik was blij dat we naar de Buzziburglaan verhuisden. Het was erg koud aan de Prins Hendriklaan, we hadden daar alleen een paar kolenkachels. De lessen voor het middenstandsdiploma werden ondergebracht bij de heer Kok. Het was voor mijn man te veel.”
Buitenhuis stapte rond 1973 uit de zaak, nadat Van Asselt al eerder verhuisde naar de Sperwerkamp, waar het kantoor tot aan juli 2001 zat. De heer Wijnen is één van de oudgedienden. Hij vertelt: “De boekhouding deden we met de hand. We hadden van die brede boeken met 14 kolommen. In de jaren tachtig zijn we overgegaan op boekhoudmachines. Nu is het natuurlijk een en al computers. Dat heb ik mij niet meer eigen gemaakt. In 1979 namen Elenbaas en ik de zaak over van Van Asselt. Hij was een sociaal betrokken man, met hart voor de zaak en voor zijn personeel.”

Elenbaas heeft de overgang naar de computers wel ‘meegemaakt’, net als de rest van het personeel. In 1997 kwam Wilco Frens het team versterken. Er waren toen ongeveer tien werknemers. Frens is registeraccountant en werkte bij de Belastingdienst en Fiscale inlichtingen en opsporingsdienst. Zijn komst betekende nog meer kennis en service voor de klant. In 1999 is Wilco Frens mede-eigenaar geworden. Tot 2004 werkte hij samen met Elenbaas, die toen helaas vrij plotseling overleed. Wijnen is in 1997 uit de maatschap gestapt om van zijn pensioen te genieten. De groei van het kantoor ging gestaag door. In 2000 verhuisde Van Asselt naar het lege ABN Amro kantoor aan de Hoofdstraat in Driebergen.

In 2006 bestond ‘Van Asselt Accountants & Belastingadviseurs’ zestig jaar. Dat moest gevierd worden! Alle relaties kregen een avond wijnproeven aangeboden. Het kantoor heeft een groot aantal relaties opgebouwd in die zestig jaar.
Wilco Frens: “Er werken nu bijna vijftig mensen op onze kantoren. Het is geweldig leuk om dit samen met mijn compagnon Eelco van Garderen te mogen begeleiden. Het advieswerk is enorm toegenomen, daarmee maken we vooral het verschil. Betrokken, betrouwbaar, professioneel en meedenken als ondernemer; wat kost het en wat brengt het op! Altijd op zoek naar toegevoegde waarde en de positieve verassing, hetzij fiscaal, hetzij bedrijfseconomisch. Ook disciplines als mediation/conflictbemiddeling hebben we in huis.
Voor onszelf en de medewerkers vinden we het van belang dat we ook sociaal en maatschappelijk betrokken zijn. Ik zit bijvoorbeeld in het bestuur van een grote gehandicaptenorganisatie en vervul een commissariaat bij een bank.
Ondanks, maar ook dankzij de toegenomen complexe regelgeving zien we met onze goede medewerkers, jarenlange ervaring en een prachtig gevarieerd klantenpakket de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. We krijgen trouwens heel veel complimenten van klanten, daarom gaan we vol enthousiasme door!”