Navigatie
Fiscaal juridisch advies

Fiscaal juridisch advies

Fiscaal juridisch advies
Zakendoen heeft het betalen van belastingen tot gevolg. Voortdurende wijzigingen in het belastingstelsel maken het allemaal niet eenvoudiger. Van Asselt adviseurs & accountants zorgt ervoor dat u geen euro belasting teveel betaalt. We zijn vindingrijk en helpen u, op basis van gedegen fiscaal juridisch advies, met de meest complexe fiscale vraagstukken.

Wie zaken doet, krijgt met belasting te maken

  • Taxplanning
  • Aangiftes, procedures en boekenonderzoek
  • Vermogens- en pensioenplanning
  • Herstructurering, opvolging en beëindiging
  • Subsidieaanvragen
  • Fiscale overeenkomsten en keuze van rechtsvorm

Aangiftes, bezwaar- en beroepsprocedures, boekenonderzoek
Bij het opstellen van een aangifte beoordelen wij alle relevante stukken en stellen wij de aangifte op een fiscaal zo gunstig mogelijke wijze op en controleren of er een correcte aanslag wordt opgelegd. Bij een boekenonderzoek begeleiden wij de voorbereiding, het openingsgesprek, de feitelijke controle en het slotgesprek. Wij beoordelen het rapport. Wij bemiddelen ter voorkoming van onnodige bezwaar- en beroepsprocedures en bieden ondersteuning bij de behandeling van zowel bezwaar- als beroepsprocedures en bepalen door middel van een risicoanalyse uw proceskansen.

Vermogensplanning en pensioenadvisering
Vermogensplanning begint met een nauwgezette inventarisatie van uw vermogen, inclusief uw woonhuis, verzekeringspolissen, uw huidige en toekomstige inkomensbronnen en uw toekomstwensen. Die leidt tot een advies waarin wij de balans kunnen aanbrengen tussen vermogensbehoud en -groei. Oudedagsreserve, pensioen (in eigen beheer) of aftrekpost?

Wat wilt u bereiken ten aanzien van het pensioen en welke risico’s wilt u lopen? We adviseren wat het beste bij uw situatie past en helpen u aan een oplossing met maximale kostenbesparing en minimale administratieve rompslomp.

Overname, fusie, reorganisatie, opvolging en beëindiging
Wij zien het als onze missie om fusies, overnames en reorganisaties, maar ook opvolging of beëindiging succesvol te laten verlopen. Daarvoor is naast brede fiscale en juridische kennis ook invoelingsvermogen nodig. Voor het op elkaar afstemmen van culturen en mensen. Het vinden van een geschikte opvolger. Het helpen omgaan met emoties en gevoeligheden. Het opstellen van overeenkomsten, arbeidsvoorwaarden, verzorgen van coaching, werkprocessen. En wat is uw bedrijf waard en volgens welke methode? Wij kunnen dat met u bepalen.

Subsidieaanvragen
Maakt u kans op subsidie en hoe kunt u die met succes aanvragen? Een woud van subsidiepotjes en regels maken het aanvragen van subsidies geen eenvoudige zaak en zorgt voor een behoorlijke papierwinkel. Wij weten de weg en dat een gedegen subsidieaanvraag loont! 

Interesse?
Wilt u vrijblijvend een gesprek aangaan met een van de specialisten van Van Asselt? Maak dan nu hier een afspraak of bel een van onze vestigingen.