Klantpodium Wouter Balk – BIM Creators B.V.

Bij BIM Creators bouwen wij gebouwen zoals hotels, woontorens, woonwijken en verkeerstunnels en de daarbij behorende installatietechniek in een digitaal 3D model, vóórdat de eerste heipaal of schep de grond ingaat. Doordat we voorafgaand aan de daadwerkelijke bouw digitaal kunnen controleren op aanlopers en fouten, scheelt dit in de uitvoering aanzienlijk op bouwfouten en dus kosten. Dit doen wij onder andere voor Rijkswaterstaat, aannemers, projectontwikkelaars, adviseurs en installateurs. 

Wat is jullie vindingrijkheid in crisistijd? 

Tijdens de crisis die we hebben gekend tijdens de Pfas én Corona hebben we extra capaciteit op de sales gezet, er is ondanks de crisis in de bouw nog steeds een structureel tekort aan capaciteit, dus de projecten welke door onze opdrachtgevers werden stilgelegd werden vaak vervangen door andere projecten waar nog vraag was. Indien dit niet mogelijk was werd verder ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen binnen BIM Creators en aanvullende trainingen voor medewerkers. Verder is veel geïnvesteerd in nieuwe ICT-netwerk omgeving, aangezien de voorgaande niet meer met de huidige generatie en ontwikkelingen mee kon. 

Waarom ben je ondernemer geworden? 

Zelf iets creëren en impact maken is één van de drijfveren van mij en van BIM Creators. Daarnaast is het maken van omvangrijke projecten in BIM geen éénmanszaak aangelegenheid maar doe je dit als team. Door ons team van gemiddeld 45 FTE te blijven ontwikkelen en vernieuwen met nieuwe processen en nieuwe medewerkers, borg je de kwaliteit en kennis van de projecten en kun je ook grotere projecten uitvoeren. 

Waarom doen jullie zaken met Van Asselt? 

We hebben Van Asselt leren kennen toen het met de voorgaande accountant niet gestroomlijnd liep en op zoek waren naar een andere partij die in ieder geval in de buurt zit. Van Asselt en diens  zusterorganisaties ontzorgen ons doordat ze ontzettend veel expertise op verschillende vlakken hebben en ook elkaar de juiste briefing geven wanneer een dossier aangevuld of overgedragen moet worden. Dit gebeurt bij de meeste ‘grote jongens’ toch wat stroever. Het ‘mee sparren’ vanuit Van Asselt en de creativiteit die dit soms met zicht meebrengt is verfrissend en geeft vaak een  verrassende wending aan de BIM Creators Rollercoaster waar wij met enige regelmaat inzitten met alle ontwikkelingen die wij continu ondergaan.  

Immers, stilzitten is nu eenmaal achteruitgang. 

Deel dit bericht